Tomatisert gryte med kyllingkaker, ris og sprø grønnkål

Tomatisert gryte med kyllingkaker

ris og sprø grønnkål
Ny oppskrift
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Kyllingkaker
300 g
Tomatpuré
½–1 pakke
Crème fraîche
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Hønsebuljong
½–1 pakke
Hvetemel
½ ss
(Hvete)
Vann
1 dl
Basmatiris
135 g
Strimlet grønnkål
75 g
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
841 kcal
Fett:
45 g
Karbohydrater:
77 g
Protein:
32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek eventuelt kyllingkakene i en egen stekepanne, hvis det blir trangt i gryten.

Varm opp stekeovnen til 150 grader varmluft.
Skrell løken og gulrøttene. Finhakk løken og kutt gulrøttene i terninger. Kutt kyllingkakene i munnstore biter. 
 Fordel grønnkålen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Strek grønnkålen i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til den er sprø. 
Tilbered risen som anvist på pakken.
 Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingkakene i 2 minutter, til de har fått litt farge. Ha i løken og gulrøttene, og stek det hele videre i ett minutt til. Tilsett tomatpurèen og ½ ss hvetemel, og la det frese i omtrent 2 minutter. Ha i crème fraîchen, buljongen og 1 dl vann. Kok opp og la det småkoke på lav varme i omtrent 8 minutter, eller til gulrøttene er møre og sausen har tyknet. Smak til med salt og pepper. 
Fordel risen i skåler og topp med tomatgryten og grønnkålen.
God middag!