
Laktosefri
Vegetar
Teriyakistekte plantebaserte chunks
med ris, agurk, chilimajones og peanøtter3.88 (64)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
Jasminris
135 g
Agurk
½ stk
Vårløk
1 pakke
Gulrot
1 stk
Lime
1 stk
Plantebaserte chunks
280 g
Teriyakisaus
1 pakke
Koriander
1 bunt
Hakkede peanøtter
1 pakke
Chilimajones
½ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 929 kcal
- Fett:
- 48 g
- Karbohydrater:
- 84 g
- Protein:
- 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Mariner agurkskivene i limesaft og litt salt for ekstra smak.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll og kutt agurken i to på langs, og deretter i tynne skiver. Skyll og kutt vårløken i tynne ringer. Skrell og kutt gulroten i tynne strimler, eller riv den på den grove siden av et rivjern. Kutt limen i båter.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek de plantebaserte chunksene under omrøring i omtrent 4 minutter, eller til de er gjennomvarme. Vend inn teriyakisausen, og kok opp. Vend inn halvparten av vårløken, og smak til med litt pepper.
Skyll og grovhakk korianderen. Fordel risen i dype skåler. Legg chunksene, resten av vårløken, gulrøttene, agurken og nøttene i seksjoner over risen. Topp med korianderen og chilimajonesen, og server limebåtene til retten.
God middag!