Hvit pizza med fetaost, urtemarinert sopp og grønnkål
Vegetar

Hvit pizza med fetaost

urtemarinert sopp og grønnkål
3.79 (174)
Under 30 min
9 Ingredienser
En nordisk pizza toppet med grønnkål og masse sopp. En pizza litt utenom det vanlige, men så god!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Aromasopp
100 g
Strimlet grønnkål
75 g
Urtemiks
1 pakke
Olje
1 ss
Rødløk
½–1 stk
Crème fraîche
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Sopp-/porcinipulver
½–1 pakke
Pizzabunner
2 stk
(Hvete, Rug)
Fetaost
100 g
(Melk, Laktose)
Mamma Mia salatblanding
75 g
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
½ ss
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
788 kcal
Fett:
37 g
Karbohydrater:
86 g
Protein:
29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Børst soppen fri for jord, og kutt den i tynne skiver. Ha soppskivene og grønnkålen i en bolle, og vend inn urtemiksen og 1 ss olje. 
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Rør sammen crème fraîchen, soppulveret, litt salt og pepper i en skål.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og stek soppen og grønnkålen i 3 minutter. Krydre med salt og pepper.
 Legg pizzabunnene på stekebrett med bakepapir. Smør crème fraîche-blandingen utover pizzabunnene. Fordel rødløken, soppen og grønnkålen over, og topp med fetaosten. Stek pizzaene i ovnen i 10–12 minutter.   
Ha salaten i en salatbolle, og vend inn litt olivenolje og ½ ss eddik.
God middag!