Kjøttboller med fløtesaus, kokte poteter, dampet kål og rørte tyttebær

Kjøttboller med fløtesaus

kokte poteter, dampet kål og rørte tyttebær
4.03 (221)
Under 30 min
10 Ingredienser
Dette er en norsk klassiker de fleste er kjent med. Dypp de gode kjøttbollene i fløtesausen og deretter i de rørte tyttebærene. Nam!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Småpoteter
300 g
Hodekål
300 g
Gulrøtter
2 stk
Kjøttdeig av svin
275 g
Kryddermiks med fennikel og pepper
½ pakke
(Sennep)
Strøbrød
1 pakke
(Hvete, Gluten)
Kokestabil matfløte
½ pakke
(Melk, Laktose)
Salt
½ ts
Brun saus
220 g
(Melk, Laktose)
Kokestabil matfløte
½ pakke
(Melk, Laktose)
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
696 kcal
Fett:
29 g
Karbohydrater:
70 g
Protein:
39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke kjøttbollene i stekepannen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 6–7 minutter, til de har fått en jevn stekeskorpe.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 18 min. Kutt hodekålen i båter. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Legg kålen og gulrøttene oppå potetene i kjelen når det gjenstår omtrent 5 minutter av potetenes koketid. Dekk med lokk, og la det dampe seg mørt.
 Bland sammen kjøttdeigen, krydderblandingen, strøbrødet, 1 ts salt og halve pakken med fløte i en bolle. Ha litt vann på hendene, og form kjøttboller av kjøttdeigen. Legg kjøttbollene i en smurt ildfast form, og stek dem i ovnen i 10–12 minutter.
 Hell den brune sausen over i en liten kjele sammen med resten av fløten, og kok opp på middels varme under omrøring. Smak til med litt salt og pepper.
Server de rørte tyttebærene til retten.
God middag!