Kinesisk-inspirert spicy, karamellisert mørkokt svinebog med ris og smashet agurk

Kina

Laktosefri

Kinesisk-inspirert spicy, karamellisert mørkokt svinebog

med ris og smashet agurk
3.97 (104)
Under 30 min
14 Ingredienser
Kinesisk-inspirert middag fra Hunan-provinsen. Vi har laget en rask variant med ferdig langtidsbraisert svin.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Hvitvinseddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Jasminris
135 g
Mørkokt svinebog
300 g
Ingefær
1 bit
Hvitløksfedd
1 stk
Gul løk
1 stk
Five spice
½–1 pakke
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
(Soya)
Kinesisk soyasaus
½–1 pose
(Soya, Hvete)
Maisstivelse
½ pakke
Sukker
2 ss
Vann
2 dl
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Hvitløksfedd
1 stk
Agurk
1 stk
Sesamolje
½ pakke
(Sesamfrø)
Hvitvinseddik
1 ss
Salt
1 krm
Sukker
1 ss
Vårløk
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
737 kcal
Fett:
22 g
Karbohydrater:
92 g
Protein:
43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Five spice-krydderet kan være kraftig for noen. Begynn med litt, og smak dere frem til det passer dere.

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Ta ut kjøttet fra posen, men spar på kraften. Kutt kjøttet i stykker på 3x3 cm. Skrell og finhakk ingefæren og hvitløken. Skrell og kutt løken i tynne båter.   
 Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, ingefæren og hvitløken under omrøring i omtrent 1 minutt. Strø over 2 ss sukker, og stek videre i 2 minutter, til sukkeret har begynt å karamellisere seg. Tilsett 2 dl vann, kraften fra kjøttet, five spicen og begge soyasausene. Kok opp, og la sausen småkoke i 5 minutter.  
Varm opp en stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i 30 sekunder. Skrell og finhakk hvitløken. Skyll og bank agurken med den butte siden av kniven. Kutt agurken i grove biter. Pisk sammen hvitløken, sesamoljen, 1 ss eddik, 1 ss sukker og litt salt. Vend inn agurken og topp med sesamfrøene ved servering. 
 Ha kjøttet i kjelen. Pisk maisstivelsen ut med litt vann, og rør det inn i gryten, litt etter litt, til ønsket konsistens. Gi gryten et raskt oppkok, og smak til med salt og pepper.   
Skyll og kutt vårløken i tynne ringer, og topp retten med dem.
God middag!